Slik dekker du 17. maibordet

Nå er det bare en liten uke igjen til 17. mai! Jeg tenkte derfor å vise deg hvordan du kan pynte ditt 17. maibord på en enkel, men fin måte. Jeg syns det er greit å bruke mye av det man ha fra før, som servise og glass, og selvagt duker og andre ting man har hjemme. Men fortvil ikke om du ikke er eier av en stilfull linduk, eller det flotteste arveserviset! Bruk det du har, så blir det det flotteste 17. maibord du har sett.

 Her er listen min for å dekke bordet jeg skal vise deg:


– Hvit engangsduk fra Coop

– Servietter og lys fra Coop

– Pompons fra Rayher (HOBBYKUNST)

– Kongler jeg hadde i julepynten min

– Serviset jeg har i skapet

– Glass jeg har i skapet

– Nylontråd i rødt, hvitt og blått fra hobbybutikk

– Klistremerker fra egen butikk (HER)

– Papirsugerør (HOBBYKUNST)

– Papirtags

– Sort tusjpenn

– Blomster fra Nille

– Løvkvister

– Norgesglass/syltetøyglass jeg hadde hjemme

– Papirposer/oppbevaringsposer fra egen butikk (HER)

– Bordkortholdere jeg hadde fra dåp i fjor, men du får kjøpt de HER

– Avkappet plate fra en tømmerstokk

– Flagg

Rødt, hvitt og blått!

På et 17. mai bord kommer man ikke utenom rødt, hvitt og blått! Og jeg ønsker et litt naturlig uttrykk på bordet, så jeg har brukt elementer fra skogen, som for eksempel kongler, løvkvister og små stubber som hodlere til bordkortene. Jeg starter selvsagt med å legge duk på bordet. Et lite triks jeg har lært av mamma er å legge strechlaken under duken, så beskytter man bordplaten og man unngår at duken sklir.

Jeg gjør også klar bordkortene med en gang, så de er klare. Til dette bordet har jeg gjort det enkelt, med kun hvite merkelapper, tråder i rødt, hvit og blått og klistremerker. For at ikke lappen skal se så kjedelig ut fra den som sitter rett ovenfor har jeg satt et klistremerke på baksiden også.  Som bordkortholder har jeg brukt små stubber.

Ha grunnelementene på plass

Det enkleste er nå og dekke på serviset, bestikk og glass så du har grunnelementene på plass. Forstett deretter med de største tingene, som f.eks blomster elelr dekorasjon som skal stå midt på bordet. Jeg har gjort det veldig enkelt med falske blomster fra Nille og løvkvister jeg har funnet i hagen og rett og slett satt de i vann i norgesglass og et annet litt kraftig glass. Norgesglass er i seg selv dekorativt,  men jeg har satt det oppi en pyntepose og dekorert med 17. mai klistremerker. For ekstra pynt har jeg satt blomstene oppå en avkappet tømmerstokk. Enkelt og superdekorativt midtpunkt på bordet!

For å skape liv på resten av bordet har jeg lagt pompons og kongler tilfeldig utover bordet, sammen med t-lys i rødt hvitt og blått.

Bordkortene plasser jeg oppi en liten bolle som står oppå tallerkenen med servietten under. Hvis du ikke skal servere noe med bolle setter du bordkortet oppå servietten på tallerkenen.

Når jeg dekker bord forsøker jeg å tenke så enkelt som mulig, og særlig nå som jeg er småbarnsmamma må ting også være ganske kjapt gjort, så i år blir det enkelt!

Til slutt

Til slutt vil jeg vise deg en annen liten dekorasjon du kan lage ganske raskt! Her har jeg rett og slett brukt en “pottekurv” med plast inni. Oppi legger jeg litt oasis. Jeg har kun plukket løvkvister, de andre blomstene er i stoff og kjøpt på Nille. Funker så fint som bare det! Til slutt setter du tre små flagg oppi kurven. Denne dekorasjonen er kjempefin som pynt utenfor døren eller midt på bordet.

Håper du ble inspirert til å pynte litt til 17. mai! 

Vibeke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *