Mega-egg til påske!

Pynter du til påske? Jeg pynter litt, syns det blir så fargerikt og fint, en liten innvielse av vår i heimen. Det er vedlig mye fin påskeynt på markedet, men som dere vet slår jeg et slag for det man kan lage selv. Husker dere den gode gamle gipsen man klipper i biter? Jeg har laget noen fine potteskjulere ved hjelp av gips og ballonger. Dette er en fin og morsom aktivitet og ta med ungene på, og det blir skikkelig fin påskepynt!

Du trenger:

Gips-bind

Ballonger

Vann

Saks

Et par boller til å sette ballongene i

Start med å blåse opp ballongene og sett de oppi hver sin bolle. Fyll en bolle med vann og klipp gipsen opp i passe biter.

Dypp gipsbitene i vann og legg de på ballongen.

Stopp et stykke ned på ballongen. Legg et par lag med gips.

La den stå å tørke, tar ca en times tid. Når gipsen har tørket, smell ballongen – og vips du har en fin liten bolle. Klipp “spisser” rundt kanten.

Dette må gjøres etter ca en time mens gipsen enda føles kald. Venter du til dagen etter blir det for hardt å klippe gjennom.

La eggene tørke til dagen etter.

Eggene kan nå males hvis du ønsker det. Vi bruker de som de er! Fyll de med godis, smågaver eller en fin blomst! Vi har gjort sistnevnte og gleder oss til å gi bort egg til Poppyforeldre og Poppysvigers til påske!

PS! Skal du bruke eggene til blomster, dekk potten med en brødpose. Jeg har også surret rundt litt dekorativt silkepapir til pynt.

Lykke til!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *