Påskekylling av ull

Det nærmer seg påske, og jeg har tatt meg tid til å lage litt påskepynt! Jeg vet ikke med deg, men jeg syns de er så utrolig søte de kyllingene vi lagde av dusker i håndarbeidstimen på barneskolen! De er utrolig raske å lage, og når jeg fant noen nøster med garn måtte jeg bare teste ut å lage de igjen! Jeg har brukt tynn ull på disse, men her kan du bruke det du har liggende. Under kan du lese hvordan du kan lage din egen påskepynt.

For å lage tidenes søteste kylling trenger du:

– Ett nøste gult garn

– Et par biter oransje kartong

– Øyne (disse får du kjøpt HER)

– Lim

– Papp/papir du kan klippe to sirkler i.

Slik gjør du:

Klipp først ut sirkler i papir/kartong. Lag to ulike størrelser, en stor og en liten. Klipp ut to i hver størrelse og legg oppå hverandre. Surr garn rundt sirklene til det ikke går an å surre mer garn rundt. Klipp deretter opp garnet.

Fest deretter en tråd mellom de to sirklene og knyt godt. Fjern sirklene. Du har nå en dusk, dog litt pjuskete. Stuss så godt du kan til dusken blir rund. Ikke klipp av tråden som holder dusken sammen.

Gjør det  samme med begge størrelsene. Knyt så de to trådene på de to duskene sammen så du får hode og kropp som henger sammen.

Finn frem øyne og kartong. Klipp ut nebb og føtter og lim dette på kyllingen.

Vips! Ferdig 🙂

Her kan du selvsagt lage flere påskekyllinger med både hanekam og personlighet! Jeg prøvde meg også på et par påskeharer!

For å lage de trenger du i tillegg hvitt garn til halen eller ferdige pom pons og filt til ører og nesetipp. Jeg har brukt mini pompons til nese, men det funker fint å klippe ut en runding i filt også. Hvis du vil ha værhår, kan du bruke fiskesnøre til det.

Lykke til 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *