Dilla på kart!

Liker du også å reise? Siden jeg snart er på reisefot igjen tenkte jeg at jeg må vise deg et DIY kart jeg har i poppyshoppen! Eller, det er egentlig to kart i ett og jeg skal vise deg hvordan jeg lager begge to her. Kartet kommer ferdig laserkuttet (heldigvis haha), så det er egentlig bare å ta det fra hverandre og sette i gang. I pakken er det et stk kart som er ferdig kuttet ut og en stk bakplate til å lime det på. Det morsomme er at når man tar kartet fra hverandre (eller “popper ut” selve kartet fra den ene platen) får man en negativ del. Den er også et fullstendig kart, og jeg har valgt å sette lys i den delen (KART 2), mens jeg har malt den andre delen (KART 1).

KART 1

For å lage dette kartet trenger du:

– 1 stk kart i finér. Kartet finner du i nettbutikken.

Brun chalky finish

Hvit chalky finish

– Grov pensel

– Lim (trelim eller annet universallim som funker på treverk)

– Knappenåler med hvite knotter

– Ramme i str 50×70 cm

1. Legg finérplaten med det ferdig utskjærte kartet på et flatt underlag. Mal over hele flaten med uttynnet brun maling slik at det får en beiset overflate. Jeg har brukt akrylmaling blandet ut med vann. La dette tørke godt.

2. Mal bakplaten som følger med hvit. Jeg har brukt samme teknikken her med utvannet maling, som jeg brukte med den brune malingen. Mal gjerne platen med en liten rulle for jevnere overflate. La platen tørke godt. Ha nå lim på baksiden av kartet. NB! Ha lim kun på den delen som er kart! Legg platen ned på bakplaten og løft av den delen som ikke skal være med. Pass på at alle delene som er kart blir igjen på bakplaten.

Kartet skal nå se slik ut.

3. Ta fra hverandre rammen og mal bakplaten brun. La det tørke godt før du limer kartet på midten av bakplaten. Husk å lime på kartet riktig vei, slik at opphenget blir øverst. Fest knappenåler i de landene du har vært og heng på veggen!

KART 2

For å lage dette kartet trenger du:

– 1 stk kart i finér (Jeg har brukt den negative delen fra KART 1). Kartet finner du i nettbutikken

(Brun chalky finish)

Hvit chalky finish

– Grov pensel

– Lim (trelim eller annet universallim som funker på treverk)

– Grov kvist eller ferdig kuttet kvist i like store biter. (Jeg har brukt bordkortholdere)

– (Sag hvis du bruker en kvist)

Mini lysslynge med ledlys og batteri

– Ramme i str 50×70 cm

Start med å male den negative kartdelen brun hvis du ikke allerede har gjort det når du lagde KART 1.

1.  Snu den brune negative kartdelen og lim på batteriholderen nederst i høyre hjørne. Jeg har brukt limpistol til dette. Pass på at du får åpnet holderen for å bytte batterier. Mål høyden på batteriholderen slik at de små “stubbene” ikke blir lavere enn holderen. Lim stubbene i hvert sitt hjørne samt litt rundt omkring slik at kartet holder seg på plass.

2. Lim deretter på lysslyngen. Pass på at pærene ikke blir synlige. Ta fra hverandre rammen og mal bakplaten hvit. Lim deretter kartet midt på bakplaten og monter rammen.

Da gjenstår det bare å skru på lyset!

Lykke til med ditt prosjekt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *